Pre-operatief trainen

Onderzoek en steeds meer specialisten onderschrijven het belang van gerichte training voorafgaand aan  een operatie. Uit onderzoek is gebleken dat hoe fitter patiënten een operatie ingaan, hoe beter ze er weer uitkomen. Op basis hiervan heeft het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie) het concept ‘Better in, better out’ ontwikkeld.

Deze onderzoeksresultaten zijn met name verkregen op het gebied van de operaties betreffende knie- en heupprotheses. Echter, ook bij andere operaties is dit resultaat waarneembaar.
De onderzoeken tonen aan dat er door deze preoperatieve training minder complicaties optreden en dat ook de ligduur in het ziekenhuis kan worden verkort. Hierdoor kunt u uw dagelijkse activiteiten of werk sneller hervatten.

Bij Chiropractie Rugcentrum Landgraaf en Fysio&Fit ter Waerden stellen wij dergelijke trainingsprogramma’s voor u samen, gebaseerd op het Better in, Better out concept.
Met uw fysiotherapeut oefent u uithoudingsvermogen, spierkracht, mobiliteit en andere factoren die een bijdrage leveren aan een sneller herstel. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met uw persoonlijke situatie, waardoor een op maat gesneden programma ontstaat.

Dit pre-operatieve traject heeft het meeste baat bij een duur van 6 weken.
Uiteraard begeleiden wij ook in het revalidatieproces na de operatie. Een voordeel hiervan is dat wij uw situatie al voor de operatie hebben leren kennen en u niet de eerste keer zien direct na de operatie. Na de operatie bent u logischerwijs minder belastbaar dan daarvoor, maar door dit concept weten wij wel waar wij minimaal naartoe moeten werken.

Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt of vragen hebben over dit concept of andere zaken, dan horen wij dat graag en kunt u contact opnemen met ons.

 

Chiropractie Rugcentrum Landgraaf

    Hereweg 4, 6373VJ Landgraaf
    045 533 1000
    info@chiropractielandgraaf.nl
    Contactformulier

Fysio & Fit

    Sportlaan 3, 6374CM, Landgraaf
    045 531 3037
    Contactformulier